Project omschrijving

Adriaan Goede een bekende eierverwerker uit Landsmeer legt zich al jaren met succes speciaal toe op de fabricage en verkoop van hoogwaardige droge eipoeders.

Door toenemende specialisatie en hogere producteisen gesteld vanuit binnen- en buitenland was er binnen het bedrijf behoefte aan compartimentering van productlijnen en productieprocessen.

Treax leverde hiervoor op maat een aantal hygiënische ruimtes, wanden, deuren en sluizen.  Alle toegepaste componenten speciaal geselecteerd voor toepassing in de food en hygiënesector.

Door gebruik te maken van moderne sandwichpaneel constructies met reinigbare poriënvrije, foodsafe coatings en kitten, werden hoogwaardige productieruimtes en afschermingen gemaakt die indien nodig, dagelijks gereinigd kunnen worden.

Door bepaalde afnemers werden aan een aantal producten zelfs dermate hoge eisen gesteld dat het noodzakelijk bleek om direct op de machines afschermingen te maken in de vorm van wanden, deuren en plafonds, zodat zo min mogelijk vervuiling van buitenaf zou kunnen plaatsvinden in het  afvultraject.

Dit alles vereist behoorlijk veel maatwerk en inzicht. Een ideale klus voor mensen die van maatwerk houden dus …

Door kleuren toe te kennen aan de verschillende hygiënezones, low care, medium care en highcare zone, wordt nu binnen de productieruimtes direct duidelijk welke hygiënezone men betreedt en hoe kritisch de verschillende processen daar ter plaatse zijn.

Om dit visueel optimaal te markeren werden gekleurde toegangsdeuren toegepast in respectievelijk geel, blauw en rood.

Daarmee werden niet alleen leuke kleuraccenten aangebracht, maar werden de kleuren ook functioneel en optisch slim toegepast.