Van oudsher waren brandschuifdeuren voor het afsluiten van grotere doorgangen in wanden van brandcompartimenten vaak de eerste logische en prijsbewuste keuze.

Door de opmars van met name de eenvoudiger te hanteren brandrolschermen worden brandschuifdeuren minder vaak toegepast.Toch hebben brandschuifdeuren ook specifieke voordelen in vergelijk met brandroldeuren en brandrolschermen.

Schuifdeuren kunnen worden geplaatst als er maar heel weinig inbouwhoogte is boven de dagmaat. Ook kunnen ze voor en tussen wanden schuiven en daarmee worden weggewerkt en bestaat de mogelijkheid om draaideuren in het deurblad op te nemen. Ze kunnen grote luchtdrukverschillen weerstaan en door de dikte van de deurbladen hebben brandschuifdeuren een hele hoge brandwerendheid en een zeer lage temperatuur doorgifte.

Onder meer om die redenen worden ze veel toegepast in parkeergarages en kelderverblijven.

De werking van brandschuifdeuren is eenvoudig maar doeltreffend.

Brandschuifdeuren staan naast de opening opgesteld, veelal gekoppeld aan een electro-kleefmagneet en zullen, afhankelijk van het brandmeldsysteem, bij warmte – of rookontwikkeling door een contragewicht systeem mechanisch sluiten.

Brandschuifdeuren zijn robuuste, optisch fraaie deuren die kunnen worden toegepast in de industrie, utiliteit en horeca en worden geleverd in diverse brandklasses. Treax levert deze deuren in 30, 60, 90 en 120 minuten brandwering in nagenoeg iedere maat en kleurstelling.

Alle deuren worden in aanleg gemaakt uit licht geprofileerde sandwich constructies gevuld met onbrandbare minerale wol. De speciale met labyrinthprofielen uitgevoerde deurbladen

worden gemonteerd aan kogelgelagerde loopwagens die een soepele loop mogelijk maken en onder voorwaarden kunnen worden gebruikt als “normale” bedrijfsschuifdeur.

De ondergeleiding geschiedt door naast de opening opgestelde stalen geleidingsrollen in combinatie met een doorlopend u profiel op het deurblad.

Belangrijk voordeel hierbij is dat de doorgangen obstakelvrij blijven !

Vraag vrijblijvend naar de vele mogelijkheden.

Waarom Treax?

  • Gratis bezoek, advies en inmeting bij u op het bedrijf
  • Geen offertekosten maar direct een offerte op maat
  • Eén aanspreekpartner van opname tot plaatsing
  • Ervaren gesprekspartner op deuren gebied

Wilt u?

Geheel vrijblijvend:

  • meer informatie
  • een gratis bezoek
  • of een vrijblijvende offerte?