Om geluidsniveaus te verlagen is het in de meeste gevallen noodzakelijk om geluidsbronnen fysiek af te schermen met bijvoorbeeld cabines of omkastingen. Geluidsenergie verplaatst zich immers door de lucht en kan alleen tegen worden gehouden, of verminderd door er massa tegenover te stellen.  

Vaste cabines en omkastingen- hoe goed ook geconstrueerd- kennen in de praktijk echter ook de nodige beperkingen.  Op de wensenlijst van gebruikers staat immers vaak genoemd dat productieprocessen goed te volgen moeten zijn, met zo min mogelijk verlies van daglicht. Dus liever geen vaste wanden ! Dan wil men ook nog graag een goede toegankelijkheid tot het proces, het liefst op meerdere plaatsen en zonder visuele scheiding !

Dit alles is moeilijk realiseerbaar in de vorm van cabines of omkastingen ……

Deciblock lamellengordijnen

Transparante Deciblock lamellengordijnen echter voldoen aan alle eerder genoemde eigenschappen en wensen en hebben daarnaast een relatief gunstige kostprijs en zijn over het algemeen eenvoudig aan te brengen. Door de specifieke samenstelling, het hoge soortelijke gewicht en de energieabsorberende eigenschappen zijn Deciblock gordijnen in staat relatief veel geluid te stoppen.

Deciblock gordijnen kunnen worden opgehangen onder nieuwe of bestaande staalconstructies in fabriekshallen en productieruimtes in nagenoeg iedere vorm, afmeting of uitvoering. Niet alle geluidsproblemen echter kunnen met Deciblock gordijnen worden opgelost en ook dit product kent zeker zijn akoestische beperkingen, maar voor bepaalde probleemgebieden zijn Deciblock gordijnen zeker een interessante optie.  

Voor specifieke lawaaibronnen levert Treax extra zware Deciblock samenstellingen waarbij wij na het maken van orienterende geluidsmetingen, op voorhand al een inschatting maken wat na toepassing de te verwachten geluidsreductie zal zijn.

Naast de speciale geluidwerende lameltypes leveren wij ook de standaard lameltypes die ingezet kunnen worden voor compartimentering en afscherming bij tocht-damp-of stofwering.

Vraag onze adviseurs naar de vele mogelijkheden.

Waarom Treax?

  • Gratis bezoek en maatopname op locatie
  • Gratis advies en een offerte op maat
  • Eén aanspreekpartner,  van advies tot uitvoering
  • Gecertificeerde producten en oplossingen
  • Ervaren gesprekspartner

Wilt u?

Geheel vrijblijvend:

  • meer informatie
  • een gratis bezoek
  • of een vrijblijvende offerte?