Project omschrijving

Auping de bekende Nederlandse beddenfabrikant verplaatste onlangs de volledige productie naar een andere locatie. De opzet was om in de nieuwe fabriek alle zaken zo perfect mogelijk op elkaar af te stemmen dat er optimaal economisch gewerkt kon worden. Daarnaast werd er ook zeer veel aandacht besteed om de  fabriek tot een plaats te maken waar werknemers zich fijn voelen en daarmee optimaal kunnen presteren.

De fabriek is dan ook een fraai voorbeeld van hoe een hedendaagse fabriek er uit zou kunnen zien!

Zo is er gewerkt met veel daglicht en fijne warme natuurtinten en zijn er zelfs speciale plantwanden aangebracht om een  groene en natuurlijke uitstraling in de fabriek te krijgen. Uiteraard hoort bij deze opzet ook een goed akoestisch werkklimaat en dat was in de nieuwe opzet nog verre van perfect. Door de werkzaamheden te scheiden zou een nog beter werkklimaat mogelijk zijn.

Treax  heeft in nauw overleg met de bedrijfsleiding hiervoor voorstellen aangedragen. De uiteindelijke keuze was om de lawaaiige metaalafdeling apart te zetten van de houtverwerking en de matrassen afdeling vanwege het hoge geluidsniveau. De volledige staalafdeling werd daarmee fysiek afgescheiden middels speciale fraai afgewerkte geluidswanden met daarin een aantal geautomatiseerde schuifdeuren om optimaal te kunnen werken. Daarmee was in een klap een schone en rustige werkomgeving voor de grootste groep werknemers gecreëerd.

Weer een  mooi voorbeeld van compartimentering en geluidsbeheersing met tevreden partijen als resultaat.