Project omschrijving

Viba, een groothandel in technische materialen zoals fasteners, lijmen en kitten werd door het bevoegd gezag gemaand om een betere brandtechnische scheiding en een veilige chemische opslag te realiseren voor de diverse producten die ze op voorraad hadden.

Hoe regel je het dan zo dat je bestaande geoptimaliseerde logistiek en orderpickingproces daardoor niet nadelig wordt beïnvloed ?  

Uiteraard was er voor hen de keuze in diverse standaard opslagcontainers en kleinere opslagkasten die ergens in een hal konden worden geplaatst.  

Maar dit vond men verre van ideaal doordat de afmetingen van de kasten zelf beperkt zijn, ze altijd een standaard maat hebben en daardoor zelden zonder verlies van kostbare opslagruimte kunnen worden neergezet in een bestaande hal.  

Treax leverde hiervoor een volledig op maat gemaakte brandwerende kluisruimte die naadloos en zonder verlies van kostbare kubieke meters kon worden ingepast in de bestaande magazijnhal, direct onder het bestaande bouwkundige plafond en strak tegen de bestaande wanden geplaatst.  Géén   noemenswaardig verlies van opslagruimte dus in dat geval !  

Door daarnaast gebruik te maken van hoge en brede geautomatiseerde branddeuren is een dergelijke ruimte eenvoudig te beladen, ook met heftrucks en lopen orderpickers in en uit zonder belemmering.

De kluis zelf werd 2-zijdig brandwerend uitgevoerd met een eigen stalen spantconstructie die ook van beide zijden brandwerend is afgekleed met een mineraalwol pakket, waardoor de bezwijktijd van de dak- en wandconstructie ongekend lang is en maximale brandtechnische zekerheid werd verkregen.

De ruimte werd door ons tevens voorzien van speciale brandwerende luchtroosters om de vereiste natuurlijke ventilatie in stand te houden, zodat geen gasophoping en daarmee mogelijke explosies kunnen plaatsvinden. Door ook de vereiste explosieveilige verlichting en schakelaars toe te passen werd extra veiligheid ingebouwd en aan alle voorschriften voldaan.   

Op deze wijze werd keurig voldaan aan de gestelde eisen en de gebruikers waren tevreden omdat de  normale bedrijfsvoering nagenoeg niet werd aangetast.